Groen licht voor herinrichting doortocht Haasdonk

Groen licht voor herinrichting doortocht Haasdonk

Groen licht voor herinrichting doortocht Haasdonk

Print
Beveren-Waas - Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) heeft het dossier voor de herinrichting van de gewestweg N485 in Haasdonk ondertekend. De werkzaamheden zouden nog dit voorjaar van start moeten gaan.

De plannen voor de heraanleg van de N485 tussen de E17 en Hof ter Saksen, ofwel de ‘doortocht van Haasdonk’, rijpen al meer dan dertig jaar. Het dossier belandde keer op keer in de koelkast. Ofwel was het wachten geblazen op de nodige financiën, ofwel dook er een andere hindernis op. Nu wordt er echter een belangrijke stap vooruit gezet.

“Dit is goed nieuws. Hier wachten we al veel te lang op”, zegt de Beverse schepen van Openbare Werken Luc Maes (Open Vld). “We hopen begin april van start te kunnen gaan. De werkzaamheden zullen zo’n twee jaar in beslag nemen.”

Voorbehoud

Ook de buurt reageert tevreden, al is dat met enig voorbehoud. “Ze beloven het al zo lang dat we er bijna niet meer in geloven”, lacht Dirk Pieters, die samen met zijn tweejarige kleindochter Lilhe Van den Bosch op pad was. “Ik draag haar op mijn schouders omdat het hier levensgevaarlijk is voor voetgangers. Hier gebeuren geregeld ongevallen en als twee vrachtwagens elkaar moeten passeren, wordt het krap. Het zou geweldig zijn mocht de doortocht aangepakt worden, maar het is wel schandalig laat.”

U kan het volledige artikel lezen in de vrijdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Foto: Gert Cools

Steven Tindemans

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio