Vier minderjarigen beroven kapsalon

Vier minderjarigen hebben woensdagmiddag kapsalon Franzia in de O.L.Vrouwestraat in Mechelen beroofd.

svanhaezendonck

Agenten konden de vier arresteren. Het gaat om drie jongens en een meisje van Roemeense origine. Ze zijn allemaal tussen 13 en 15 jaar oud, en geen onbekenden voor de politie. Ze verblijven illegaal in ons land, en werden ter beschikking gesteld van het Brusselse jeugdparket.

Rond 10u waren twee tieners de zaak al eens binnengewandeld, en ze vroegen in het Frans of ze een fotokopie konden nemen. Nadien kreeg uitbaatster Anne Ragé twee klanten over de vloer, maar kort voor de middag waren die buiten. Even later hoorde ze de bel rinkelen, maar geen twee keer. "Toen ik beneden ging kijken, hadden ze de schuifdeur naar de zaak al geblokkeerd", vertelt de vrouw.

Twee jongeren stonden in haar kapsalon, en een derde stond op de uitkijk. "Ik kreeg een duw, maar ik gaf een van die boefjes een klap tegen zijn oren", zegt Anne. De jonge dieven gingen aan de haal met 200 euro, maar de politie kon hen inrekenen in de Hendrik Consciencestraat. Wellicht waren ze al op weg naar het station om de trein te nemen.

SVH, LDNMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio