Sint-Jozefinstituut maakt kans op een finaleplaats in Polar Quest

Print
Essen - Enkele leerlingen van het vijfde jaar van het Sint-Jozefinstituut Essen nemen dit schooljaar deel aan de Polar Quest-wedstrijd van de International Polar Foundation. Deze organisatie wordt gesteund door het actieplan van de Vlaamse Overheid 'Wetenschap maakt knap'. De wedstrijd heeft als doel jongeren te confronteren met de gevolgen van klimaatverandering op Antarctica.
De eerste opdracht bestond erin een nieuwsflash te maken over het weer en het klimaat op Antarctica in 2050. Uit alle inzendingen koos een jury 5 filmpjes waaronder dat van het Sint-Jozefinstituut. Van deze 5 filmpjes mogen er 3 door naar de finale. Een pop-poll zal mee beslissen wie er in de finale terechtkomt.

In de finale moeten de leerlingen een wetenschappelijk en/of technologisch project uitwerken dat past in de onderzoeken die gebeuren in de Prinses Elisabeth Basis op Antarctica. De finale is een uitgelezen kans voor de leerlingen om de wetenschappelijke basis die ze verwerven op school, om te zetten in een concreet project waarbij ze in nauw contact treden met poolwetenschappers.

Missie naar Antarctica

Bovendien ontvangen de klassen die de finale halen waardebons van een buitensportwinkel. De begeleidende leerkracht van de winnende klas mag op missie naar Antarctica om educatief materiaal rond klimaatverandering te ontwikkelen. Meer info over de wedstrijd vindt u op deze website.

Meer nieuws hierover kan u binnenkort lezen in Gazet van Antwerpen.

Kris Peeters

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio