Buurt mist grenssteen op Cruyslei

Na aanhoudende werkzaamheden ging in december de Cruyslei weer open. Maar een boordsteen die de grens tussen Borgerhout en Deurne markeerde, is verdwenen.

smeeusen

Het was schepen van Milieu Guy Lauwers (sp.a) die begin december de straat opende. Iedereen was tevreden, want de werkzaamheden hadden meer dan een jaar aangesleept.

Maar buurtbewoner Koen De Vylder had al vrij vlug opgemerkt dat de boordsteen met de grensmarkering tussen de twee districten verdwenen was. “Als kind was ik gefascineerd door deze grenssteen”, vertelt De Vylder. “Dan sprong ik van de ene kant naar de andere en terug.” De Vylder interpelleerde de schepen over de steen. Die beloofde er achteraan te gaan. Iets later vroeg ook het buurtkrantje ’t Vliegerke zich af waar de steen naartoe was. Die steen gaf indertijd de grens aan tussen de twee onafhankelijke gemeenten.

Weggenomen

Woordvoerder Isis Mulleman van het kabinet van schepen Lauwers moest het antwoord schuldig blijven: “Niemand weet waar die steen naartoe is. De projectleider vermoedt dat de steen misschien bij eerdere werkzaamheden is weggenomen.”

Buurvrouw Lieve Janssen uit de Cruyslei betwist dat: “Die steen lag net voor onze deur, want de grens loopt door ons huis.” “Deze grensstenen behoren tot het lokale erfgoed. Die steen moet terugkomen”, vindt heemkundige Geert Janssens van de cultuurraad van Borgerhout.

WIDE

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio