Vermoord na spelfout in sms-bericht

Vermoord na spelfout in sms-bericht

Vermoord na spelfout in sms-bericht

Print
In het Britse Walkden heeft een man zijn buurman doodgestoken. De aanleiding hiervoor was een spelfout in een sms-berichtje.

Neil Brook bezorgde Josef Witkowski meer dan honderd wonden bij de steekpartij. Even daarvoor had Brook Witkowski een sms gestuurd waarin het woord "nutter" (gek) stond. De 'woordenboek'-functie van zijn gsm was hiervoor verantwoordelijk, doordat het systeem het woord "mutter" (morren, murmelen) had aangepast.

Witkowski (27) stuurde een aantal boze berichtjes terug, alvorens hij zijn buurman opzocht. Hij was gewapend met een mes, maar de 33-jarige Brook had voor de komst van Witkowskial enkele messen op strategische plekken in zijn woonst gelegd. Witkowski werd in het been gestoken en vluchtte naar de badkamer. Brook achtervolgde hem en bracht hem 104 verwondingen toe, waaronder snijwonden, steekwonden, kneuzingen en een - uiteindelijk dodelijke - steek in het hart.

"Hij had een groot keukenmes bij", aldus Brook. "Ik greep het mes dat ik op de deur had geplakt en stak hem. Ik werd gewoon gek. Ik dacht dat we vrienden waren. En dat allemaal door een misverstand over een sms'je."

Doodslag

De jury van Manchester Crown Court oordeelde dat de aanval werd uitgelokt en Brook daarom niet schuldig is aan moord, maar wel aan doodslag. Later wordt zijn straf bepaald.

Rechter Michael Henshell: "Wie naar de feiten kijkt, moet geschokt zijn door de hoeveelheid geweld die gebruikt werd, wat de aanleiding ervoor ook was... Uiteraard zal de celstraf een lange worden."

.

Nu in het nieuws