Kerkschip verhuist naar Houtdok

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Kerkschip Sint-Jozef verhuist van zijn plek ter hoogte van Lillobrug naar het Houtdok. Dat ligt vlakbij het Eilandje in Antwerpen. De huidige plek, kaai 526, moet plaats ruimen voor duwbakken.
Het kerkschip is de parochiekerk en -zaal voor de binnenschippers in Antwerpen. Aan boord vind je twee kapellen. In de eerste is er plaats voor een tachtigtal mensen, de grote kapel biedt plaats aan 260 bezoekers. Velen jaren werd het Kerkschip gebruikt door de schippers voor doopvieringen, huwelijken en wekelijkse misvieringen.

Het betonnen schip werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebouwd door de Duitsers. De jongste tijd werd het Kerkschip hoe langer hoe meer ook een toeristische attractie. Het schip raakte steeds meer ingesloten door containers en bedrijfsgebouwen.

Om zijn toekomst te verzekeren, besliste de raad van bestuur het schip naar een meer bereikbare plek te verplaatsen. Goed nieuws voor ex-schippers uit Merksem, Linkeroever of Schoten, want voor hen is het Houtdok gemakkelijker te bereiken. De polderbewoners daarentegen zien een verhuis minder zitten. Voor hun zondagse mis kunnen ze uitwijken naar Lillo, waar om 10u de hoogmis wordt gevierd.

Erik Vandewalle

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio