Jan Decleir kaffert regelmatig theaterbezoekers uit

Jan Decleir concentreert zich 100 procent wanneer hij op de planken staan. Dat mocht het publiek van de theatervoorstelling 'Lucifer' aan de levende lijve ondervinden. De bijna 65-jarige acteur kaffert regelmatig kuchend publiek uit.

Vondels 'Lucifer' deed donderdagavond Theater Zuidpool in Gent aan. Toen de voorstelling bijna gedaan was, richtte Jan Decleir zich rechtstreeks naar de toeschouwers. Sporza-journalist Peter Decroubele was getuige van het incident.

"Eerst zwaaide hij wat met zijn armen van 'doe maar, doe maar' en daarna begon hij te razen. 'Theater, net als muziek, ontstaat uit de stilte', schreeuwde hij. Hij noemde het hoesten en kuchen in de zaal grof en van weinig respect getuigen tegenover de mensen die aandachtig naar de teksten van Vondel wilden luisteren", vertelt hij in een krant van Corelio.

Commentaar

Decroubele schreef over het incident op Facebook en kreeg al snel reacties dat de acteur wel vaker voorstellingen onderbreekt om het publiek uit te kafferen. Thassos, het theaterbureau van Decleir, ontkent de feiten niet.

"We weten dat Jan dat wel eens durft te doen. U moet weten dat de voorstelling helemaal in de taal van Vondel wordt gebracht. Daar moet je echt wel je hoofd bij houden. Kuchen en hoesten in de zaal is erg storend voor de concentratie. 'Lucifer' staat of valt met de tekst", klinkt het.

Theater Zuidpool en Jan Decleir willen geen commentaar geven op het incident.

Nu in het nieuws