Jeugdraad en Pieto!nk starten voorbereiding speelstraten vroeger

Print
Hamme - De mobiele speelpleinwerking Pieto!nk en de gemeentelijke jeugddienst zijn al volop bezig met de voorbereiding van de organisatie van de speelstraten. Bewoners moeten de aanvragen voor de inrichting van een speelstraat een maand vroeger indienen.
"Wij willen de speelstraten zo goed mogelijk organiseren", zegt schepen van Jeugd Hilde Landtsheer (Open Vld). "Vandaar de beslissing om er dit jaar een maand vroeger met de voorbereiding te beginnen. De aanvragen van één of meerdere bewoners om gedurende een week hun straat tot een speelstraat om te toveren, moeten dit jaar al voor 1 april in plaats van 1 mei bezorgd worden aan de Jeugddienst. Speelstraten inrichten kan tot maximum 1 week in juli en augustus. Een speelstraat voor 1 dag is mogelijk bijvoorbeeld bij een buurtfeest ook buiten de zomervakantie. Die aanvraag moet 14 dagen vooraf gebeuren. "

De mobiele speelpleinwerking Pieto!nk ligt aan de basis van het succes dat de speelstraten in Hamme kende tijdens de voorbije zomervakanties. Bij elke aanvraag onderzoekt Pieto!nk of er bij de bewoners voldoende belangstelling is voor de inrichting van een speelstraat. Dat gebeurt via een enquête. "De mobiele speelpleinwerking is sinds twee actief in de Hamse speelstraten", merkt Serge Claeyé van de Jeugddienst op. "De animatoren toveren elke namiddag een speelstraat om tot een echt speelparadijs. Met hun busje vol materiaal staan zij ook dit jaar paraat in iedere speelstraat."

Voorbereiding

De inrichting van speelstraten vergt volgens Landtheer heel wat voorbereiding. "Daaraan werken heel wat gemeentelijke diensten en ook de politie samen. De straat wordt afgezet met hekwerk zodat de kinderen zonder hinder van het autoverkeer op straat kunnen spelen. Bewoner, hulpdiensten, handelaars, fietsers en voetgangers krijgen toegang tot de straat als ze voldoende voorzichtig zijn tegenover de spelende kinderen. Daarover wordt ook advies gevraagd aan de politie."

Wim Onselaere

jeugddienst@hamme.be, 052-47.55.25

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio