Ukelele-meisje maakt indruk in Idool

Een opmerkelijke kandidaat stootte woensdag door naar de volgende ronde van Idool: Ukelele-meisje Kato Callebaut (19) uit Leuven.

“Ik was ooit redelijk ver geraakt in Humo’s Rock Rally”, zegt ze. "De jury vond mijn liedjes, die ik zelf schrijf, te eenvoudig. Maar ze waren wel onder de indruk van mijn stem. Daarom heb ik nu meegedaan aan Idool. Daar is de stem veel doorslaggevender.”

Bekijk de auditie hier.

Kato begeleidde zichzelf op een niet-alledaags instrument. “Die ukelele zag ik ineens voor 30 euro in een muziekshop liggen en ik vond het wel leuk om het bij mijn auditie te gebruiken. Ik ben heel muzikaal aangelegd."

"Op mijn zesde ben ik begonnen met pianospelen. Ook met een gitaar kan ik overweg.” Kato werd door vtm al opgevoerd toen de trailers van Idool werden gelanceerd. “Dat was grappig. Lang voor de eerste aflevering stuurden vrienden plots berichtjes dat ze mij op tv hadden gezien. Toen ben ik heel lang voor tv gaan zitten tot ze die trailer weer uitzonden. Dat filmpje leverde veel reactie op. Op internet las ik dat sommige mensen mijn versie van Eliza Doolittle’s Pack up zelfs beter vonden dan het origineel!”

ToVE

Nu in het nieuws