Sharia4Belgium noemt dood Morel "straf van Allah"

Sharia4Belgium heeft een erg wansmakelijk filmpje de wereld ingestuurd. Abu Imran beschrijft de dood van Marie-Rose Morel als een straf van Allah en waarschuwt ook "andere vijanden van de moslims", zoals Filip Dewinter en Bart De Wever, voor hetzelfde lot.

ikerremans

"Dit is een bericht aan de hele Belgische gemeenschap en specifiek aan de vijanden van Allah", zegt Abu Imran in het filmpje. Er is een hele grote les te leren uit de dood van Morel. Zij heeft er een levensdoel van gemaakt de moslimvrouwen te achtervolgen. Wel, waar is jullie afgod nu? Zij is gestorven. Gaan jullie ogen nog niet open?"

Volgens Imran is Morel samen met Hitler en Stalin onderweg naar "de vuilnisbelt van de geschiedenis". "Allah heeft Morel bestraft met kanker. Wel, Filip Dewinter, Geert Wilders en Bart De Wever en alle andere vijanden van Allah, als jullie geen berouw tonen, weet dan dat jullie hetzelfde te wachten staat!"

Wansmakelijk

Meyrem Almaci van Groen! heeft de uitspraken van de organisatie al "wansmakelijk" genoemd. Ook andere moslimvertegenwoordigers roepen op om de video te negeren.

Op de Facebookpagina van Sharia4Belgium stond ook vorige maand al een zeer kwetsend bericht over de ziekte van Morel. Er kwamen toen heel wat klachten binnen bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding. Het CGKR veroordeelde de uitspraken toen. Dat is ook nu het geval. Het CGKR zegt "diep verontwaardigd" te zijn en zal de feiten toevoegen aan het lopende gerechtelijk dossier tegen Sharia4Belgium.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio