Krant krijgt anonieme tip over Elke Wevers

Op de redactie van Het Belang van Limburg is een anonieme brief toegekomen met een foto van de vermiste Elke Wevers uit Neeroeteren, de vermelding van een oude blauwe Toyota en een nummerplaat. De politie heeft de eigenaar van zo'n auto opgespoord. Toch zijn er geen belastende elementen gevonden.

kscherpenberg

De onderzoekers van de politie Maasland laten niets aan het toeval over in de verdwijningszaak van Elke Wevers. Sinds donderdagochtend 9 december is nergens enig spoor gevonden van de 32-jarige vrouw. Vandaar dat de politie elke tip ernstig neemt.

Ook gisteren was er eventjes hoop op een doorbraak in het verdwijningsdossier. In een witte omslag gericht aan Het Belang van Limburg stak een wit A4-blad met daarop een foto geplakt van Elke Wevers, uitgeknipt uit deze krant.

De onbekende afzender tekende langs de foto een mannetje met een wapen gericht op Elke. Aan de andere kant van de foto staat een nummerplaat, het laatste cijfer weliswaar in stippellijnen geschreven en voorzien van een vraagteken. Bij dat kenteken stond in het Engels 'old blue Toyota' in drukletters. Was dit het werk van een flauwe grappenmaker of ging het om een serieuze tip?

De kentekenplaat leidde naar een eigenaar buiten het gerechtelijk arrondissement Tongeren, dus ook buiten Neeroeteren waar Elke verdween en woonde. De politie heeft de eigenaar van de auto gecontroleerd, ook de wagen zelf is onderzocht. Uit die eerste resultaten blijkt dat er geen belastende elementen zijn tegen de auto-eigenaar.

De brief is naar het gerechtelijk labo gebracht. Daar hopen ze nog bruikbare vingerafdrukken of ander DNA-materiaal te vinden. Zo zou de brief-schrijver kunnen worden ontmaskerd. Pas dan wordt duidelijk of het om een flauwe grappenmaker ging of niet.

Marij WYERS

MEER OVER Lanaken