Wordt Didier Reynders op pad gestuurd? - Zit om 16.30 uur bij koning

Wordt Didier Reynders op pad gestuurd? - Zit om 16.30 uur bij koning

Wordt Didier Reynders op pad gestuurd? - Zit om 16.30 uur bij koning

Print
Vicepremier en uittredend MR-voorzitter Didier Reynders wordt op pad gestuurd door koning Albert. Dat melden verschillende bronnen, waaronder La Libre Belgique. De bevoegdheden van de regering-Leterme zouden dan weer uitgebreid worden.

Reynders wordt deze namiddag, om 16.30 uur, verwacht op het paleis. Volgens diverse bronnen zal hij door de koning op missie gestuurd worden. De Kamercommissie Financiën is alvast afgelast. Dat kan erop wijzen dat Reynders, de minister van Financiën, andere dingen te doen heeft.

Hij moet de communautaire onderhandelingen weer op gang trekken en bij de verschillende partijen aftoetsen of ze bereid zijn om verder te gaan met de onderhandelingen. Aan de andere kant moet hij ook testen hoe en met welke partijen een nieuwe regering gevormd kan worden. Ook de Vlaamse liberalen van Open Vld gaan deelnemen aan de onderhandelingen.

Waarschijnlijk duurt de missie van Didier Reynders tot midden februari. Rond die tijd geeft de MR-voorzitter de fakkel door aan Charles Michel.

De regering van uittredend premier Yves Leterme (CD&V) zou ook meer bevoegdheden krijgen, zoals de begroting van 2011 en de afhandeling van het Interprofessioneel akkoord.

Nu in het nieuws