De Wever: "Logisch dat liberalen nu kans krijgen"

N-VA-kopstuk Bart De Wever vindt het "niet meer dan logisch dat na zeven maanden zonder doorbraak de liberale partijen een kans krijgen om hun voorstellen af te toetsen".

"De N-VA beseft dat elke partij en elke formule zowel opportuniteiten als risico’s inhoudt. In het volle besef daarvan zal de N-VA Didier Reynders alle kansen geven."

"Dit land heeft dringend een regering nodig, maar dan wel één die de diepgaande hervormingen kan realiseren die dit land broodnodig heeft. Zolang als dat het doel is van alle betrokken partijen, zal de N-VA constructief blijven meewerken."

"De N-VA zal vanuit het federale parlement ook loyaal met premier Leterme meewerken aan de begroting van 2011, zodat we samen met de regering van lopende zaken al een aantal besparingsmaatregelen kunnen nemen met het oog op het realiseren van de begrotingsdoelstellingen die de Europese Unie van ons verlangt", klinkt het nog.

"Resultaat belangrijker dan formule"

Gelijkaardige woorden bij de CD&V: "We hebben de voorbije 7 maanden voluit meegewerkt aan een formule die door PS en N-VA was voorgesteld. We zullen ook nu op een verantwoordelijke wijze onze medewerking verlenen aan de informatie-opdracht van Didier Reynders. Het resultaat is voor ons steeds belangrijker geweest dan de formule.

"Tegelijk steunt CD&V de belangrijke verantwoordelijkheid die de koning aan premier Leterme heeft gegeven: de begroting 2011 opmaken en de nodige maatregelen zou nemen om in de nabije toekomst te beantwoorden aan de Europese eisen."

Nu in het nieuws