Reynders: "Politieke strategie moet absoluut achterwege blijven"

Reynders: Politieke strategie moet absoluut achterwege blijven

Reynders: "Politieke strategie moet absoluut achterwege blijven"

Print
Didier Reynders zal in een eerste fase contact opnemen met voormalig koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte om meer details te krijgen over de voorstellen die de sp.a-senator had uitgewerkt om tot een communautair akkoord te komen.

Nadien wil Reynders contact opnemen met de twee winnaars van de verkiezingen: N-VA-voorzitter Bart De Wever en zijn PS-collega Elio Di Rupo.

Reynders begon zijn persverklaring woensdag met de vaststelling dat ons land zich in "een heel ernstige situatie" bevindt. Reynders is bereid "zijn best te doen om ons land te proberen uit de politieke impasse te halen. Het zal zeer moeilijk zijn", beseft hij. "Politieke strategie" moet daarom absoluut achterwege blijven, aldus Reynders.

Politieke wil

Reynders herhaalde meermaals dat hij moet bekijken of de politieke wil bestaat om een institutioneel akkoord te bereiken.

Het gaat daarbij om Brussel-Halle-Vilvoorde en de herfinanciering van Brussel, de bevoegdheidsoverdrachten naar de deelentiteiten, hun financiering en responsabilisering, en de duurzame financiering van de federale staat.

.

Nu in het nieuws