Oude nummerplaat meteen terugsturen bij ontvangst Europese

Autobestuurders moeten bij de ontvangst van hun nieuwe Europese nummerplaat hun oude Belgische nummerplaat onmiddellijk terugzenden naar de Directie voor de Inschrijving van de Voertuigen (DIV).

ibroeksteeg

Alleen zo vermijden ze de verkeersbelasting voor het voertuig dat met de oude Belgische nummerplaat reed, nog te moeten betalen voor één of verschillende maanden. Dat melden de federale overheidsdienst Financiën en het Agentschap Vlaamse Belastingdienst (Vlabel) vrijdag.

Om geen verkeersbelasting te moeten betalen, dient de oude Belgische nummerplaat in dezelfde maand als de inschrijving van de nieuwe Europese nummerplaat geschrapt te worden.

Schrapping

"De DIV weerhoudt de datum van ontvangst van de ingezonden oude Belgische nummerplaten als datum van de schrapping", luidt het. "Autobestuurders die verkeersbelasting moesten betalen voor het voertuig met de oude Belgische nummerplaat, kunnen dat bedrag niet terugvragen. Zolang een voertuig ingeschreven is, is het belastbaar", stelt Francis Adyns, de woordvoerder van de FOD Financiën.

De FOD Financiën en het Vlabel raden de bestuurder of verzekeringsmakelaar ook aan op het inschrijvingsformulier voor de nieuwe Europese nummerplaat in het daartoe voorziene vakje ook de oude Belgische nummerplaat in te vullen.