Bpost eert kunstenaar Luc Tuymans met postzegel

Print

Bpost eert kunstenaar Luc Tuymans met postzegel

Antwerpen - Bpost eert de Belgische kunstenaar Luc Tuymans op 14 februari met de uitgave van een speciale postzegel. Tuymans gaf woensdag in de postzegeldrukkerij in Mechelen de 'goed voor druk'.

De voorbije jaren verschenen al twee postzegels met een schilderij van de Antwerpse kunstenaar. Aanleiding voor de nieuwe zegel is de tentoonstelling 'Luc Tuymans - Retrospective' die op 18 februari opent in Bozar, het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. "Met deze speciale postzegel brengt bpost hulde aan een begrip in de internationale kunstwereld", aldus ceo Johnny Thijs.

Overleden oom

Tuymans koos zelf het ontwerp en gaf het samen met zijn medewerker Tommy Simoens een postzegelvorm. De zegel toont een portret van zijn overleden oom, een werk dat Tuymans als zijn eerste volwaardige kunstwerk beschouwt. De kunstenaar heeft de man nooit gekend en alle foto's gingen verloren in een brand. Hij baseerde zich op het enige beeld - een olieverfschilderij - dat overbleef.

De zegel wordt op vellen van tien stuks gedrukt. Vanaf 14 februari zijn ze in de meeste postkantoren en via de webwinkel van bpost te verkrijgen. Een vel kost 6,10 euro en de zegels dragen de waarde "1", voor standaardbrieven naar Belgische adressen.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio