TC 't Spui begint met Pasen op KTA-site te tennissen

Op de site van het Koninklijk Technisch Atheneum in de Predikherenlaan in Lier zijn de voorbereidingen gestart voor de bouw van het clubhuis van de nieuwe tennisclub 't Spui.

Van Rompaey Chris

TC 't Spui is een nieuwe tennisclub die ontstaan is door het samengaan van Koninklijke Lierse Tennisclub en Lyra TC. De fusie kwam er omdat beide clubs al jaren op zoek zijn naar een nieuwe locatie. Die vonden ze samen op de site van het KTA.

"Daar is de aannemer vorige week begonnen met de voorbereidingen voor het uitgraven van de kelder van ons toekomstig clubhuis", zegt Johan De Koninck, voorzitter van de raad van bestuur. De aannemer is de grond aan het droogzuigen, want het is hier erg moerassig. Als dat klaar is, kan de prefabkelder er in. Dit gebeurt waarschijnlijk binnen de twee weken. Pas dan breken we de oude basketbalpleinen af en kan de aannemer een boot met zand laten komen om het terrein te nivelleren. Volgende stap is dan de aanleg van de tennisterreinen. Als alles volgens plan verloopt, zouden we er vanaf Pasen moeten kunnen tennissen", vertelt De Koninck.

"In totaal leggen we hier vier verlichte buitenterreinen aan in Provision. Dat is kunstmateriaal met een keramische korrel als toplaag. Het clubhuis hopen we eind april in gebruik te kunnen nemen. Dat bestaat uit een verhoogd cafetaria, een zuidgericht terras, kleedkamers, keukentje, secretariaat en sanitair. Het wordt een ergonomisch en energievriendelijk gebouw", aldus De Koninck.

Wie wil tennissen bij TC 't Spui kan nu al lid worden. Afhankelijk van je leeftijd betaal je 50, 60, 70 of 90 euro lidgeld. Het inschrijvingsformulier vindt u op de website

.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio