Voka pleit voor meer bedrijventerreinen

In de regio Lier is er onvoldoende ruimte om te ondernemen. Dat zegt John Alpaerts, voorzitter van Voka kamer van Koophandel Neteland.

Van Rompaey Chris

"Bestaande bedrijven kunnen of mogen nog nauwelijks uitbreiden en nieuwe vestigingen wijken uit naar andere regio's. Dat is dus werkgelegenheid die in onze regio aan onze neus voorbij gaat. Daarom blijven wij er op toezien dat er zo snel mogelijk werk wordt gemaakt van de ontwikkeling van nieuwe duurzame bedrijventerreinen en blijven wij de beleidsverantwoordelijken vragen om deze dossiers met spoed te behandelen. Dit is een van de belangrijkste opdrachten van de Kamer", stelt Alpaerts.

"Vorig jaar heb ik een lans gebroken voor en betere coördinatie en informatie over alle grote structuurwerkzaamheden die de gemeentelijke grenzen overschrijden. Zo kunnen wij onze leden tijdig op de hoogte brengen van de hinder die zij mogelijks tijden de werkzaamheden zullen ondervinden.

Vandaag hebben wij hierover afspraken met Eandis, met de stad Lier, en de gemeenten Berlaar en Nijlen. Op korte termijn zullen wij dezelfde afspraken maken met Duffel", zegt John Alpaerts.

Chris VAN ROMPAEYMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio