Schele Heidi gaat naar Hollywood

De zender ABC wil het schele buidelratje Heidi uit de Leipziger Zoo voor de Oscar-uitzending hebben. De aanvraag is door de dierentuin bevestigd, de ernst van de ABC-stunt nog niet.

Voor de dierentuin staat vast dat Heidi hoogstens via videoverbinding haar snuitje zal laten zien. Het dierenwelzijn staat namelijk voorop, zegt de directeur, en Heidi mag bij de Oscars niet 'belachelijk' worden gemaakt.

Hollywood

Eén ding is wel zeker: wat eind vorig jaar begon als een wat verveeld mediahype-je, kan voor de Oost-Duitse dierentuin alsnog veranderen in een reële goudmijn; 'Heidi goes Hollywood', zoals het nu al door de Duitse media zoemt.

Knut

Het diertje dook begin december voor het eerst op foto's op.Ze leek wat hulpeloos, met die schele oogjes, maar ook door haar mollige lijfje. En misschien, zo klonk direct ook de duiding, is juist die combinatie van aaibaarheid en curiositeit de reden waardoor ze zo gretig in de Duitse media werd gelanceerd. Die hebben immers ook geleerd van de recente successen van ijsbeertje Knut en octopus Paul.

Dieet

Of de charme blijft? Heidi, genoemd naar het Duitse topmodel Heidi Klum, is ondertussen op dieet. Haar normale gewicht moet ze terugkrijgen en dan is het afwachten. De blik kan namelijk samenhangen met haar overgewicht, volgens de dierentuin. Vetzakjes kunnen van achter op haar ogen drukken en het is nog niet bekend of dat zal verdwijnen bij een gezondere levensstijl.

Nu in het nieuws