Murdoch stelt krant voor iPad voor

Mediatycoon Rupert Murdoch heeft woensdag 'The Daily' voorgesteld, de eerste krant die alleen op iPad verschijnt. 'The Daily' zal 14 dollarcent per dag kosten.

ibroeksteeg

"Een nieuw tijdperk vergt een nieuw soort journalistiek, een nieuwe dienst op maat", aldus Murdoch bij de voorstelling van de krant in het Guggenheim museum in New York. Hij beloofde de technologie te combineren met "goede journalistiek op het terrein, goede coördinatie en een kritisch oog".

Falling Pharaoh

De krant zal geschreven stukken brengen, maar ook HD-videobeelden en panoramische foto's. Op de allereerste voorpagina van de krant staat een foto van de straatprotesten in Egypte met daarbij de titel "Falling Pharaoh". De krant kan sinds 18 uur Belgische tijd geraadpleegd worden.

Eerder had Richard Branson al het maandblad 'The Project' gelanceerd, ook enkel op iPad te raadplegen. Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes werd voor het eerste jaar een budget van 30 miljoen dollar vrijgemaakt. Daarmee werden onder meer 100 werknemers aangeworven. De redactie wordt geleid door Jesse Angelo, voormalig topman van de New York Post.

Die krant is net als 'The Daily' eigendom van Murdoch's News Corp.

MEER OVER iPad