Het weerbericht voor Limburg

Update woensdag 2 februari 18u30

Donderdagochtend valt er nog enige tijd regen over Limburg. De temperaturen zijn net positief en mede door de ontdooide ondergrond moeten we dus niet meteen voor gladde wegen vrezen.

rweytjens_fr

In de loop van de voormiddag wordt het overal droog, maar het blijft nog wel overwegend bewolkt. De temperatuur loopt op naar zo'n 6 a 7°C, wat ongeveer normale waardes zijn voor de tijd van het jaar. De zuidwestenwind zal tijdelijk luwen tot zo'n 2 Beaufort.

Vrijdag gaat het dan steviger waaien. De zuidwestenwind haalt voormiddag al 4 Beaufort en zal namiddag nog een tandje bijsteken tot 5 Beaufort. Het blijft niet helemaal droog, maar veel neerslag hoeven we niet te verwachten. De temperaturen lopen op van 2°C in de vroege ochtend tot 8°C in de namiddag.

Zaterdag wordt het nog wat onstuimiger met een krachtige zuidwestenwind en rukwinden in Limburg tot 70km/h. Het wordt nog enkele graden warmer met minima rond 4°C en maxima tot 11°C. Het blijft daarbij overal droog in onze provincie.

Zondag komt de regen vanuit Nederland dicht in onze buurt en in de voormiddag zullen we daar wellicht ook een poosje gedeeltelijk mee te maken krijgen, vooral over het noorden van de provincie. Namiddag trekt de neerslag dan weer weg naar Nederland. Het waait nog steeds vrij krachtig uit het zuidwesten en de temperaturen liggen met 11 a 12°C een graad of 5 boven de normale waarden voor de tijd van het jaar.

Maandag blijft het grotendeels droog en de temperaturen blijven nog aan de hoge kant met minima rond 4°C en maxima tot 11°C.

Dinsdag wordt het wat koeler en kan een storing misschien tijdelijk voor wat regen zorgen.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN