Al Qaida verzamelt plutonium en uranium voor "nucleaire 9/11"

Al Qaida verzamelt plutonium en uranium voor nucleaire 9/11

Al Qaida verzamelt plutonium en uranium voor "nucleaire 9/11"

Print
Terreurbeweging Al Qaida is van plan radioactieve bommen te maken die gebruikt kunnen worden tegen de buitenlandse troepen in Afghanistan of voor een grotere, wereldwijde aanval.

Nieuwe documenten die door klokkenluiderssite Wikileaks zijn vrijgegeven, tonen aan hoe de Amerikaanse inlichtendiensten op de hoogte zijn gebracht van het feit dat terroristen gevaarlijk grote hoeveelheden uranium en plutonium proberen te bemachtigen.

In de documenten is sprake van grote internationale smokkeloperaties van materiaal om nucleaire wapens mee te maken.

Tomihiro Taniguchi, directeur van het Internationale Atoomagenschapt, zou de VS verteld hebben dat hij denkt dat de wereld aan de rand van "een nucleaire 11 september" staat, tenzij het Westen snel ingrijpt en nucleair materiaal voldoende kan afgeschermd worden van terroristen.

De Qatar-connectie

Uit de documenten blijkt ook dat de uitvoerders van de aanvallen van 11 september 2001 op Amerika ondersteuning zouden genoten hebben van drie mannen uit Qatar; Meshal Alhajri, Fahad Abdulla en Ali Alfehaid. De FBI is nog steeds op jacht naar die drie terreurverdachten, die momenteel spoorloos zijn.

.

Nu in het nieuws