Vacaturerubriek 'Man Bijt Hond' opnieuw in opspraak

Vacaturerubriek 'Man Bijt Hond' opnieuw in opspraak

Vacaturerubriek 'Man Bijt Hond' opnieuw in opspraak

Print
De VRT erkent dat er in een bepaalde uitzending van de rubriek "M/V gezocht" in het één-programma Man Bijt Hond ongewild sprake is geweest van discriminatie. Dat meldt Vlaams parlementslid Wilfried Vandaele (N-VA), die daarover een parlementaire vraag richtte aan Mediaminister Ingrid Lieten.

In de Man Bijt Hond-rubriek "M/V gezocht" geeft een bedrijf elke week tekst en uitleg bij een vacature en stelt het zichzelf aan de kijker voor. In de uitzending die Vandaele aankaartte bij minister Lieten richtte een Gents bowlingcentrum zich voor zijn vacature uitdrukkelijk op jongeren tussen twintig en dertig jaar. En dat terwijl het uitsluiten van oudere sollicitanten discriminerend en onwettig is", aldus Vandaele.

Lieten vroeg de VRT om uitleg en de openbare omroep erkende dat er in de bewuste uitzending een fout is gebeurd, zij het niet moedwillig.

Ook het productiehuis Woestijnvis, dat Man Bijt Hond voor één maakt, gaf de fout toe. De VRT en Woestijnvis zullen erop toezien dat dergelijke fouten in de toekomst niet meer gemaakt worden.

Concurrentievervalsing

De vacaturerubriek van Man Bijt Hond kwam vorige week al in opspraak, toen omdat er stemmen opgingen dat de rubriek concurrentievervalsend zou zijn. Bedrijven maken er gratis reclame, en dat op de openbare omroep, klonk het. Lieten reageerde toen dat er geen probleem was, omdat de rubriek focust op de vacature en niet op het bedrijf.

.

Nu in het nieuws