1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Sam Wauters verrast met piano en Nederlandstalig repertoire

Op 16 februari brengt Sam Wauters (29) - solo aan de piano - een greep uit eigen Nederlandstalig repertoire. Dit vindt plaats in zaal Rataplan te Borgerhout.

redactie

Volgens de de

singer songwriter

moet dit de voorlaastste stap zijn. Vorig jaar resideerde Sam in 't Kwartier met het project 'Hotel Imun'. Dit was een concertreeks waar hij andere artiesten uitnodigde. Hij opende de avond en gaf het podium door aan onder meer Guido Belcanto, Vitalski, Ernst Löw, Jackobond,...Op het einde van de reeks traden ze allen samen op.

"Dit was een zeer leerrijke, inspirerende ervaring, maar nu voel ik dat de tijd rijp is voor de volgend stap. De voorlaatste stap hiervoor keer ik terug naar de basis. Mijn songs, een piano in een avondvullend programma. Ik voel voor mezelf dat ik er klaar voor ben. Deze avond moet het kantelmoment worden.Na deze avond is het de bedoeling dat ik mijn vleugels spreid en doorheen Vlaanderen ga optreden. Ik wil weten wat de mensen van mijn muziek vinden, hoe ze er op reageren zonder dat ze me kennen."

"Ik besef maar al te goed dat mijn muziek misschien niet de grootste hitwaarde heeft, maar ik ben vastbesloten hier mee verder te gaan. Zeker als ik terug kijk op mijn vorige project 'Hotel Imun'. Mensen gingen met een goed gevoel naar huis. Ik geloof er zeer sterk in en wil het ook zijn tijd geven. Hierdoor kan ik me niet altijd 100 % op de muziek storten, maar sta ik als zanger midden in de wereld en het leven. Ik wil voor mezelf instaan, dus geef ik geef 'Woord' aan de kunstacademie Muzarto in Essen en 'songwriting' aan de kunsthumaniora te Antwerpen. Ik speel zelf nog in verschillende toneelstukken mee. Pas op, het heeft ook zijn voordelen, zo werkt het lesgeven en toneelspelen dikwijls inspirerend voor mijn muziek."

Niet over één nacht ijs

Sam Wauters (29) is niet aan zijn proefstuk toe. Muziek vormt de rode draad in zijn leven. De Essenaar, die nu in Antwerpen woont, speelde als tiener in zijn eigen opgericht groepje

Unaffected

, maar daar bleef het niet bij. Bij de Jazzstudio in Antwerpen, in het zevende jaar piano aan de kunsthumaniora, en in de Kleinkunst-studies aan het Herman Teirlinck instituut heeft hij zeer veel geleerd. Daarnaast deed hij ook veel ervaring op in tal van projecten zoals de groep Slevensnevels en theaterproducties zoals Campo, Villanella, Bad van Marie, Luxemburg en Les Rêveurs.

Info en tickets:

.

16 februari, Rataplan, Wijnegemstraat 27

FOTO:Raymond van Beygaerden

Kris Peeters
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners