Leterme bij de koning voor begrotingsopdracht

Leterme bij de koning voor begrotingsopdracht

Leterme bij de koning voor begrotingsopdracht

Print
Koning Albert II heeft premier Yves Leterme (CD&V) vandaag ontvangen.

Leterme kwam rond 15.00 uur toe op het kasteel van Laken. Hij zou van de koning extra opdrachten hebben gekregen, onder andere inzake de begroting: de regering van lopende zaken moet de begroting voor dit jaar opstellen en de begroting voor de komende twee jaar kaderen.

"De koning heeft eerste minister gevraagd dat de regering aan het parlement de begroting 2011 zou voorleggen en de nodige maatregelen zou nemen om in de nabije toekomst te beantwoorden aan de Europese eisen op het vlak van begrotingsbeleid en structurele hervormingen voor de eerstkomende jaren", klinkt het bij het Paleis.
"De koning heeft de ook gevraagd dat de regering van lopende zaken alle maatregelen zou nemen op economisch, sociaal en financieel vlak om het welzijn van de burgers te vrijwaren."

Reynders

Intussen is het afwachten wat de koning doet om de politieke situatie uit het slop te trekken. De koning kreeg sinds het ontslag van koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte de zeven partijvoorzittes op bezoek. Voor het eerst kwamen ook Open Vld en MR aan bod.

Volgens meerdere bronnen zou de koning MR-kopstuk Didier Reynders het veld in sturen met een verkenningsopdracht.

.

Nu in het nieuws