Schauvliege benoemt Hugo De Greef als raadgever internationaal cultuurbeleid

Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) heeft Hugo De Greef aangesteld om op haar kabinet het internationaal cultuurbeleid mee uit te werken.

ibroeksteeg

Internationaal cultuurbeleid was één van de speerspunten van het Cultuurforum 2020, dat de minister vorig jaar organiseerde om aan de hand daarvan haar toekomstvisie en beleid uit te stippelen. Een werkgroep formuleerde een aantal doorbraken en actiepunten. Om die snel en maximaal om te zetten in daadwerkelijk beleid, neemt Schauvliege Hugo De Greef onder de arm. "Ik wil zo snel als mogelijk een uitgetekend internationaal cultuurbeleid voorstellen en in uitvoering brengen", zegt de minister.

De minister denkt onder meer aan Vlaamse aanwezigheid op toonaangevende presentatieplekken in Europa en op belangrijke momenten en ankerplekken als de culturele hoofdsteden, Expo's en de Olympische Spelen.

Hugo De Greef (57) stond twintig jaar aan het hoofd van het Kaaitheater in Brussel en deed internationale ervaring op als secretaris-generaal van de European Festival Association en als intendant van Brugge Culturele Hoofdstad 2002.

De Greef moet de Vlaamse internationale ambities stroomlijnen en een soort actieplan uittekenen. Dat zou tegen de zomer al klaar moeten zijn.

MEER OVER Joke Schauvliege