Ware eigenaar 50 jaar oude trouwring gezocht

De gemeente Mol is op zoek naar de eigenaar van een trouwring die in mei 2010 werd gevonden in Mol-Sluis. De gouden ring is licht beschadigd en bevat de inscriptie 'Riek 13-4-1961'. Met Valentijn in aantocht wil Mol een laatste inspanning leveren om de ring terug te bezorgen aan de ware eigenaar.

smeeusen

Burgemeester Paul Rotthier (CD&V) verklaart dat binnengebrachte voorwerpen volgens de wet na zes maanden eigendom worden van het gemeentebestuur. Vaak worden de verloren spullen verkocht, maar een trouwring heeft een te hoge emotionele waarde om zomaar openbaar te verkopen.

De politie heeft al heel wat moeite gedaan om de eigenaar te vinden, maar dat is tot nu toe nog altijd niet gelukt. Commissaris Robert Lehaen duidt op het ontbreken van een soort nationale databank voor trouwdata, waardoor het niet gemakkelijk is om een man of vrouw op te sporen.

De ring werd enkele maanden geleden gevonden door Steven Geukens die er met zijn metaaldetector op stootte in een maïsveld in Mol. Hij bracht de ring naar de politie.

Bent u op zoek bent naar deze ring of weet u meer over de rechtmatige eigenaar? Mail dan naar hier@reageren.be.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio