Hilton Brussel zet 103 man op straat

Hilton Brussel zet 103 man op straat

Hilton Brussel zet 103 man op straat

Print
De nieuwe uitbater van het voormalige Hilton Hotel aan de Waterloolaan in Brussel zet fors het mes in het personeelsbestand. 103 van de 266 banen worden geschrapt. 37 jobs kunnen worden opgevangen door mensen aan de slag te helpen bij onderaannemers.

Het Hilton-hotel veranderde op 1 februari van naam. In plaats van Hilton heet het nu gewoon 'The Hotel'.

De naamswijziging is een gevolg van de verkoop van het hotel aan de Zweedse hotelvastgoedgroep Pandox in september 2010. Tot dan was het in handen van een Amerikaanse investeringsmaatschappij.

De nieuwe eigenaar is alvast ook gestart met een grondige renovatie van het hotel. Nu is de gevel aan de beurt. Vanaf de zomer van 2011 tot eind 2012 volgt een volledige vernieuwing van alle kamers, badkamers en hotelgangen. Voorts wordt de begane grond met inkom, lobby, receptie, bar en restaurant volledig aangepakt. De totale investering voor de vernieuwing wordt geraamd op ongeveer 25 miljoen euro.

De nieuwe eigenaar wil The Hotel een plaats doen verwerven als zaken- en conferentiehotel in het duurdere segment.

Uitbesteding

Intussen wordt de personeelsbezetting wel fors afgeslankt. 103 banen worden geschrapt op een totaal van 266.

Een reeks taken die het personeel nu doet, zal worden uitbesteed. Het gaat onder meer om het kameronderhoud en de wasserij. Daarbij kunnen ook enkele personeelsleden overgaan naar de onderaannemers zodat de totale impact uiteindelijk kan beperkt worden tot 66 jobs.

Een aantal andere activiteiten zouden worden gestopt. Dat geldt onder meer voor het restaurant 'La Maison du Bœuf'.

Volgens de nieuwe directie is de reorganisatie nodig omdat het hotel structureel verlieslatend is. Het oude management wordt ook verweten te weinig te hebben geïnvesteerd in vernieuwingen.

JVG

.

Nu in het nieuws