Duiker Olivier Rouxhet begraven

Duiker Olivier Rouxhet begraven

Duiker Olivier Rouxhet begraven

Print
In het Luikse Robermont is woensdag afscheid genomen van Olivier Rouxhet, de duiker die vorige week dinsdag om het leven kwam tijdens de zoektocht naar twee meisjes die eerder in de Maas waren terechtgekomen.

Agenten van de Civiele Bescherming uit heel het land woonden de plechtigheid bij. Ongeveer 600 agenten van de Civiele Bescherming vertrokken in konvooi vanuit de kazerne van Crisnée om samen te komen aan het crematorium van Robermont.

De 38-jarige Rouxhet verdronk tijdens de zoektocht naar de zusjes Alison en Amélia Decloux, die op 16 januari in Engis in de Maas vielen.

Een delegatie van de Bundesanstalt Technisches Hilfswerk (THW), het equivalent van de Civiele Bescherming in Duitsland, nam eveneens deel aan de ceremonie. Ook vertegenwoordigers van verschillende Waalse, Vlaamse en Brusselse brandweerkorpsen waren aanwezig.

In naam van de minister van Binnenlandse Zaken ontving Rouxhet postuum het Burgerlijk Kruis 1ste klasse voor Moed en Zelfopoffering. De medaille werd overhandigd door Michel Foret, gouverneur van de provincie Luik.

Olivier Rouxhet werd begraven op het kerkhof van La Bure, in Grivegnée.

.

Nu in het nieuws