Jonge Puursenaar wil Ketnet-presentator worden met steun van honderden kinderen

Print
Puurs - Sebastien Robeyns (19) uit Puurs wil Ketnet-presentator worden. Om zijn sollicitatie kracht bij te zetten, vroeg hij dinsdag aan de kinderen van het Ursulineninstituut in Mechelen om tekeningen naar Ketnet op te sturen met zijn naam erop.
Ketnet-presentator Kobe Van Herwegen wil geen programma’s meer aankondigen. Daarom zoekt de jongerenzender een opvolger. Sebastien Robeyns heeft zich daarvoor kandidaat gesteld. “Maar er zijn heel veel kandidaten voor die ene vacature. Ik wil er dus uitspringen. Daarom heb ik beslist om verschillende scholen te bezoeken. Ik vraag telkens aan de kleuters en de leerlingen van de lagere school of ze voor mij een tekening willen maken. Ze moeten er dan bij zetten dat ze mij graag op Ketnet zouden zien. Als de Ketnet-bazen merken dat mijn naam dikwijls op tekeningen voorkomt, zullen ze me wellicht opbellen”, zegt Sebastien.

Zijn actie heeft voorlopig succes: in een school in Buggenhout verzamelde hij al 140 tekeningen. In het Ursulinen-instituut van Mechelen zou de oogst nog groter moeten zijn omdat hij daar vijf jaar les heeft gevolgd.

Het volledige verhaal van Sebastien staat in Gazet van Antwerpen van woensdag 2 februari.

Christof Willocx

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio