Gestolen auto uit Willebroek nu bij politie Turnhout

Gestolen auto uit Willebroek nu bij politie Turnhout

Gestolen auto uit Willebroek nu bij politie Turnhout

Print
Willebroek - Een man die twee dagen geleden een sjieke Mercedes had gestolen in Willebroek, is dinsdagochtend na een wilde achtervolging klemgereden in het centrum van Turnhout.

Een patrouille merkte de wagen op in de omgeving van de oprit van de E34 in Lille. De agenten konden de bestuurder doen stoppen. Wanneer ze uitstapten om een controle te doen, gaf de bestuurder plankgas. De politie wist toen al dat de wagen twee dagen eerder gestolen was in Willebroek. De dader had de Mercedes gejat op het moment dat de eigenaar even een krant was gaan kopen. Hij had de sleutel op de wagen laten zitten.

Na de nachtelijke controle in Lille verzeilde de bestuurder in Baarle-Hertog. Wat hij niet wist, was dat hij daar tijdens de ochtendspits opnieuw werd opgemerkt door een nummerplaatlezer. “We hebben direct een ploeg opgesteld aan de Kastelein, maar die controle wist hij opnieuw te omzeilen”, vertelt zonechef Roger Leys.

“Hij is dan via de Kastelein, Koningin Elisabethlei, Koning Albertstraat, Begijnenstraat en Warandestraat op de Merodelei terechtgekomen. Op de Zeshoek heeft hij zich tussen twee politievoertuigen willen wringen, maar dat lukte niet. Onze twee wagens liepen daarbij schade op. De man hebben we kunnen oppakken. Hij stond geseind voor nog vijf feiten.”

Harry Verhoeven van café Patriot op de Zeshoek zag het gebeuren. “De Mercedesbestuurder was omsingeld door misschien wel negen politiewagens. Hij kon geen kant meer uit. Ze hebben de bestuurder op de grond gelegd en handboeien aangedaan. Hardhandig? Het was nodig.”

Foto: Bert De Deken

VTT, SHV

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio