Nijlen armste, Keerbergen rijkste

Over het algemeen behoren de gemeenten in onze regio niet tot de armste van het land. Maar we zien wel grote verschillen. Zo verdient iemand uit Nijlen gemiddeld 6.103 euro per jaar minder dan iemand uit Keerbergen.

smeeusen

De gemiddelde Keerbergenaar moet niet zo nauw zien als hij op stap gaat. Met een gemiddeld jaarinkomen van 21.897 euro per inwoner scoort de gemeente op één na het hoogste van het hele land. Enkel het mondaine Sint-Martens-Latem is nog rijker. Verder vervolledigen Bonheiden, Herent, Zemst en Kampenhout de top vijf in onze regio.

Aan de onderkant van de lijst valt Nijlen op, waar de inwoners het gemiddeld met 15.794 moeten stellen. Het is geen geheim dat veel van de rijkdom in de diamantgemeente vroeger door zwartwerk werd verdiend. Maar de huidige officiële inkomens liggen blijkbaar eerder laag. Buurgemeente Berlaar volgt op de voet met daarna Willebroek, Heist-op-den-Berg en Mechelen.

Geen paniek

Nijlenaars hoeven nu ook niet in paniek te geraken over hun inkomen. Want hun gemiddelde inkomen ligt nog altijd hoger dan het Belgische gemiddelde, dat maar 15.266 bedraagt.

Onderstaande tabel geeft ook een overzicht van hoeveel mensen het met minder dan 10.000 euro moeten stellen en hoeveel er meer dan 50.000 euro binnenkrijgen. Zo zijn er enkel in Mechelen al 7.694 mensen die minder dan 10.000 euro verdienen per jaar. De cijfers zijn afkomstig van de FOD Economie en gebaseerd op het jaar 2008.

Bert Provoost

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio