Massaal protest tegen plannen van overheid

De Vlaamse Overheid moet zich stilaan beklagen dat ze in het nieuwe ruimtelijk structuurplan van Vlaanderen wil laten onderzoeken of de N119 niet beter een primaire weg wordt. (lees: meer auto- en vrachtverkeer en grote infrastructuurwerkzaamheden).

smeeusen

Een actiegroep op Facebook telt al bijna 400 leden. Op 13 februari (en niet 20 februari zoals gisteren gemeld) volgt er zelfs een protestwandeling. Alle oppositiepartijen, het ACW, maar ook de meerderheidspartijen CD&V en sp.a scharen zich achter de protestacties. “Alle middelen zijn goed om een stukje mooi Turnhout te redden”, liet burgervader Francis Stijnen zich op Facebook ontvallen.

Ook Hannes Anaf en Stijn Bohez (sp.a), de intiatiefnemers van de wandeling, hopen dat de overheid de fout inziet. Ze protesteren mee ondanks dat het hun minister is (Ingrid Lieten) die het samen met N-VA-minister Muyters wil laten onderzoeken.

De actiegroep ‘Red het Turnhouts Vennengebied’ telt al 380 leden. Iedereen reageert verbolgen op de plannen van de Vlaamse Overheid.

VTT

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio