Verwarring om bus 14

Verwarring om bus 14

Verwarring om bus 14

Print
Christian David Rom uit de wijk Haringrode was verbaasd toen hij een brochure in de bus kreeg waarin sprake was van buslijn 14, een route die sinds begin vorig jaar was gewijzigd.

In de omgeving van de wijk Haringrode kregen alle bewoners de brochure ‘ontdek uw wijk -Infobrochure Haringrode’ in de bus, een folder over de veranderingen in de buurt van het militaire ziekenhuis.

Maar wat Christian David Rom het meest opviel, was dat bij het openbaar vervoer bus 14 vermeld stond. Die bus reed tot begin van vorig jaar doorheen de buurt. Tot vervoersmaarschappij De Lijn het parcours wijzigde.

Rom: “Dit zou goed nieuws betekenen voor de 200 inwoners van Ten Gaarde en de 200 inwoners van het Joods Rusthuis. Nu kunnen zij eens opnieuw naar de stad gaan. Velen zijn niet zo goed te been en zij kunnen dan ook geen grote afstanden meer afleggen.” De Lijn ontkent dat bus 14 weer het vroegere parcours zou volgen.

Vera De Becker: “Buslijn 14 blijft de huidige reisweg behouden.” Het zou om een slordigheidje gaan.

Verlichting

Rom heeft nog een andere klacht: “Sinds Good Engels verbouwd werd, is er geen verlichting meer op het Professor Claraplein. Ik heb dit al geschreven aan De Antwerpenaar. Die antwoordde dat zij dit zouden overmaken aan de bevoegde dienst.

Foto: Ludo Mariën

WIDE

Dat is nu intussen al acht jaar geleden.”

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio