Vosselaar huisvest rijkste inwoners

Vosselaar huisvest op papier nog steeds de rijkste inwoners van de Kempen. Dat blijkt uit de recentste cijfers van de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie over de gemiddelde inkomens.

smeeusen

Het lijstje van de rijkere en armere gemeenten in de Kempen vertoonde de voorbije jaren niet al te veel verschuivingen.

FOD Economie zette de fiscale inkomens per gemeente opnieuw op een rijtje. De recentste cijfers dateren van het aanslagjaar 2009 voor de inkomsten van 2008. Net zoals voor de inkomsten in 2007 prijkt de gemeente Vosselaar helemaal bovenaan in de Kempen.

“Er zijn in onze gemeente nogal wat inwoners die een belangrijke positie bekleden in bepaalde bedrijven in de omgeving. Zij kozen ervoor om in een mooie en rustige gemeente als Vosselaar te komen wonen”, probeert burgemeester Josee Heykants-Jansens (CD&V) van Vosselaar te verklaren. “Maar we hebben zeker ook nog inwoners met een gemiddeld en laag inkomen.”

Kleine zelfstandigen

De gemeenten Oud-Turnhout en Grobbendonk vervolmaken de top drie van de rijkste inwoners in de Kempen. Rijkevorsel, Ravels en Baarle-Hertog bengelen aan de staart. “Het hoofdpercentage van onze werkende bevolking bestaat uit kleine zelfstandigen”, meent schepen van Financiën Ad Haneveer (CDK). “Ik twijfel eraan of onze bevolking echt arm is, misschien alleen cijfermatig.”

Het gemiddelde inkomen per Kempenaar bedroeg in 2008 15.941 euro.

BART VAN DEN LANGENBERGH

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio