BBTK strooit kruimels uit bij werkgevers

De socialistische bediendenbond BBTK blijft het voorstel van loonakkoord voor 2011 en 2012 voor de privésector bekampen. Morgen voert hij in Antwerpen actie door kruimels te gaan uitstrooien bij de werkgeversorganisaties.

Het voorstel van loonakkoord voor de privésector is reeds goedgekeurd door de werkgevers van het VBO, Unizo, UCM en Agrofront. Ook de christelijke vakbond ACV zette het licht reeds op groen. Het is nu alleen nog wachten op de goedkeuring van de socialistische en liberale bonden. Zij spreken zich vrijdag uit.

Toch blijft het voorstel reacties uitlokken. Vooral van de bedienden. Zij vinden dat er te weinig voor hen inzit, in tegenstelling tot de arbeiders.

Verzet

Om zijn verzet te symboliseren, gaat de socialistische bediendenbond morgen kruimels uitstrooien voor de deuren van Voka (Vlaamse werkgevers), Unizo (kmo-organisatie) en Cepa (werkgevers havensector).

"De kruimels die ze ons gunnen, strooien wij opnieuw voor hun deur uit", zegt Patricia Van Goel van de socialistische beidendenbond BBTK. "Of hoe noem je na een loonstop in 2009, 2010 en 2011, een mogelijke maximale loonsverhoging van 6 euro op een maandloon van 2.000 euro in 2012?

"Idem voor de opzegtermijnen. Hoe noem je de toenadering tussen arbeiders en bedienden, waarij deze laatsten beginnen met 10% in te leveren op hun opzegtermijnen, terwijl de arbeiders er amper enkele dagen bij krijgen bovenop hun – inderdaad schandalig lage – opzegtermijnen... ?"

JVG

Lees ook:

Nu in het nieuws