Ex-verdachte moord rijkswachter twee jaar naar cel voor drugshandel

Print
Beveren-Waas - Ex-profrenner Johnny V. (56) uit Beveren is veroordeeld tot twee jaar cel voor drugshandel. De man werd in het verleden al twee keer opgepakt op verdenking van de moord op rijkswachter Peter De Vleeschauwer in Sint-Niklaas.

De vijftiger zit sinds juni 2010 in de cel nadat het gerecht hem linkte aan een goed georganiseerde drugsbende, die kort daarvoor was opgerold. Speurders kregen een tip binnen dat er een groep mannen speed dealde in de gemeente en startte meteen een onderzoek.

Alain G. (28) uit Baasrode was de eerste die de agenten over de vloer kreeg. Het huis van de man bleek volledig onderkomen te zijn en de lepels die junkies gebruikten om de drugs in op te warmen, slingerden overal in het rond.

G. werd achter de tralies gezet en de speurders lieten meteen alle gegevens uit het telefoontoestel van de man rollen. Daarin zat ook de naam en het nummer van Johnny V. “Van die man kocht ik enkel brandhout voor mijn kachel”, beweerde V. toen de speurders hem in de boeien sloegen.

Feiten stapelen zich op

Samen met twaalf dealers en aan lager wal geraakte drugsverslaafden uit Hamme, Stekene en Temse moest de vijftiger tekst en uitleg geven voor de correctionele rechtbank in Dendermonde. Die veroordeelde de ex-wielrenner tot een celstraf van twee jaar. “V. heeft geen lessen getrokken uit het verleden”, motiveerde de rechter het vonnis. “Hij blijft maar criminele feiten plegen.”

De man werd in het verleden al een keer aangehouden in een drugszaak en in 2004 werd hij opgepakt op verdenking van de moord op de rijkswachter Peter De Vleeschauwer in Sint-Niklaas. Toen werd hij wegens gebrek aan bewijzen opnieuw vrijgelaten. Vier jaar later belandde hij op grond van dezelfde verdenking opnieuw in de cel, maar werd na twee maanden weer vrijgelaten.

De andere leden van de drugsbende kregen een werkstraf of celstraffen tussen zes en de achttien maanden.

BEFO

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio