Leger vraagt Egyptenaren om straten te verlaten

Print

Leger vraagt Egyptenaren om straten te verlaten

Het leger heeft de demonstranten in Egypte gevraagd om de straten weer vrij te maken en terug te keren naar het normale leven. Woensdagmorgen zijn toch weer duizenden betogers op straat gekomen, zowel tegen als voor president Hosni Moebarak.

Het bericht kwam er op de openbare televisie, op een moment dat duizenden betogers opnieuw toestroomden op het Tahrir-plein in het centrum van Caïro, om te protesteren tegen president Hosni Moebarak. "Het is nu aan jullie om het normale leven te laten terugkeren. Bescherm je land." Volgens een woordvoeder van het leger, hebben de betogers de oproep van het leger aanhoord.

Ook aanhangers van Moebarak komen woensdag met duizenden op straat. Ze protesteerden al voor de televisiegebouwen in Caïro, maar zoeken ook de confrontatie op met de betogers op het Tahrir-plein.

Internet

Ondertussen zou ook internet weer gedeeltelijk toegankelijk zijn, na vijf dagen van internetafsluiting. De avondklok gaat nu ook pas in om 17 uur in plaats van 15 uur en duurt tot 7 uur in plaats van 8 uur.

President Moebarak kondigde dinsdagavond aan dat hij zich niet opnieuw kandidaat zal stellen voor de verkiezingen van september. Kort na zijn mededeling bleven zijn tegenstanders roepen om een onmiddellijk vertrek.

Het ongeziene protest in Egypte duurt nu al acht dagen. Opmerkelijk is dat er de voorbije dagen opvallend veel vrouwen hebben deelgenomen aan de betogingen in het land.

Lees ook: Moebarak spreekt: "Ik treed af bij volgende verkiezingen"
Lees ook: Obama: "Machtsoverdracht in Egypte moet nu gebeuren"

.

Nu in het nieuws