'Moese patat' erkend als streekproduct

Het jonge bedrijf Agra Claessens krijgt met de ‘Moese Patat’ het label Streekproduct van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserij Marketing (VLAM). De familie begon pas een jaar geleden met het kweken van de Moese aardappel.

smeeusen

In 2005 kochten zaakvoerders Greet Claessens (35) en Stijn Windey (32) in de Bootdijkstraat 29A een sierteeltbedrijf. Het jonge gezin begon in de serres aardappelen en aardbeien te kweken,vooral bestemd voor de thuisverkoop. “De activiteiten breiden elk jaar uit. Naast aardappelen in serres, hebben we nu ook aardappelen onder plastic in en openlucht, evenals primeurgroenten”, vertelt Stijn.

Het familiebedrijf is nu al met een jaarproductie van 90 ton de grootste producent van Moese pattaten.

“Een gedeeltelijke overname van de activiteiten van de groothandel in Moese patatten Clement Van Haver, die met pensioen gaat, geeft ons bedrijf een definitieve richting. Greet stopt met lesgeven om zich voltijds met de aardappelen- en aardbeienkweek bezig te houden. 2010 is het eerste jaar dat Agra Claessens volop de kaart van Moese patat trekt, met naast de uitgebreide thuisverkoop ook de groothandel en de vroegmarkten in Antwerpen, Brussel en Mechelen. Wij kopen ook de Moese patatten van kleinere kwekers uit het dorp.”

Met het label van 'Streekproduct' hopen Greet en Stijn dat de Moese patat meer bekendheid zal verwerven.

U kan meer lezen over de 'Moese patat' in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Foto: Stefaan Van Hul

Wim Onselaere

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio