Seks & Relaties

7 op de 10 vrouwen dragen verkeerde behamaat

Print

7 op de 10 vrouwen dragen verkeerde behamaat

70% van de Belgische vrouwen loopt rond met een verkeerde behamaat. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS Dimarso in opdracht van 'Van de Velde Lingerie' bij 227 vrouwen.

Vrouwen zijn voortdurend in strijd met hun beha. Dat komt omdat de meesten rondlopen met een verkeerde maat, zo blijkt nu.

De voornaamste reden voor de foute afmetingen blijkt onwetendheid te zijn. Bij 77% van de vrouwen is het dan ook al langer dan 1 jaar geleden dat haar behamaat werd opgemeten, terwijl dit op erg regelmatige basis zou moeten gebeuren.

Het dragen van een verkeerde behamaat kan nare bijgevolgen hebben. Zo verliezen borsten sneller hun vorm en stevigheid wanneer ze niet de juiste ondersteuning krijgen. Ook irritatie en schouder- en rugklachten zijn vaak gehoorde problemen.

"De onderzoeksresultaten bevestigen de nood aan een doorgedreven en professionele paskamerservice. Je hebt als vrouw nood aan specialisten, die je begeleiden in het kiezen van de gepaste lingerie", vertelt Anne Van Coppenolle, lingerie styling coach bij Van de Velde.

NIET TE MISSEN