Politie valt binnen in gekraakt klooster in de Ploegstraat

De Antwerpse politie is woensdagochtend omstreeks 7.30 uur binnengevallen in het voormalige klooster tussen de Ploeg- en de Provinciestraat in Antwerpen. Het gebouw is vervallen en wordt bewoond door 14 krakers. De politie kwam ter plekke om te controleren of het gebouw nog wel (brand)veilig is.

Patrick Van De Perre

Bij een laatste controle bleek dat niet het geval. De provincie Antwerpen, die eigenaar is van het gebouw, kreeg toen het verzoek om de nodige werkzaamheden uit te voeren zodat het oude klooster opnieuw veilig is. Of dat het geval is moet het onderzoek, dat nog niet is afgelopen, uitwijzen.

In de Oostenstraat in de wijk Zurenborg staan een tiental overvalwagens van de politie klaar voor het geval het pand moet ontruimd worden. De krakers hebben zich alvast niet verzet tegen het bezoek van de politie. En voorlopig wijst niets erop dat dit alsnog zal gebeuren als ze het klooster moeten verlaten.

In het gebouw wonen niet alleen krakers, er is ook een gaarkeuken en broodbedeling en soms worden er fuiven georganiseerd. De controle gebeurt op bevel van de Antwerpse burgemeester.

Patrick Van de Perre

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio