Turnhoutse kapper bouwt container om tot mobiel kapsalon

Print
Turnhout - Een kapper uit Turnhout heeft een lege zeecontainer tot volledig mobiel kapsalon omgebouwd, volgens hem een gloednieuw concept. De man hoopt met 'Decontainer' terecht te kunnen op tal van evenementen zoals festivals. Hij stelt het mobiele kapsalon maandag 7 februari op de Antwerpse Venuez-beurs voor.

Mobiele kapsalons zijn niets nieuws, maar meestal gaat het dan om kappers die bij hun klanten aan huis gaan en een minimum aan materiaal transporteren.

David Lenaerts, al 15 jaar actief als kapper in Turnhout, zag het groter: hij droomde van een kant-en-klare kapperszaak die hij overal met zich zou kunnen meenemen. Het idee kreeg vorig jaar vorm op vakantie. "We waren in Tanzania en daar zag ik een plaatselijke kapper die de lokale bevolking ontving in een afgedankte container", aldus Lenaerts.

Lenaerts kocht een zeecontainer op en begon hem te transformeren tot een modern kapsalon dat makkelijk en veilig te verplaatsen valt.

Voor de gezelligheid werden ramen in de wanden geplaatst en is er een muziekinstallatie waar klanten hun eigen muziekspeler kunnen op aansluiten. Op een website wordt gesignaleerd waar Decontainer zich bevindt.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio