"We pikken het niet dat Genk jonge STVV-spelers wegplukt"

We pikken het niet dat Genk jonge STVV-spelers wegplukt

"We pikken het niet dat Genk jonge STVV-spelers wegplukt"

Print
Aan de vooravond van de Limburgse derby lopen de spanningen in Sint-Truiden en in Genk weer hoog op. Met 29 punten meer dan de Kanaries doet Racing Genk het dit seizoen duidelijk beter dan de Kanaries. Dat staat in schril contract met vorig seizoen, toen STVV wel en Genk niet aanwezig was in play-offs I. STVV-voorzitter Roland Duchâtelet klaagt vooral het transferbeleid van Genk aan. "Ze halen onze jeugd weg", zegt hij.

Zowel Genk als Sint-Truiden proberen voornamelijk toptalenten van eigen bodem aan te trekken en op te leiden in plaats van dure buitenlandse voetballers binnen te halen en die duurder te verkopen. Dat bevestigen de voorzitters van de twee clubs, Roland Duchâtelet en Herbert Houben vandaag nog maar eens in een krant van De Persgroep.

"Maar Genk komt talenten van 10 jaar halen in Sint-Truiden. Dat is niet collegiaal", klaagt Duchâtelet aan. "Spelers worden dagelijks met de auto van thuis naar de training gevoerd, op kosten van Genk. Zo hebben ze nog andere voordelen.

STVV heeft nu beslist om zélf ook achter de spelers van Genk aan te gaan. Het is onze overtuiging dat wij de beste jeugdopleiding hebben. Dat wij betere kansen kunnen bieden om door te groeien. We pikken het niet dat Genk onze spelers wegplukt", vertelt de voorzitter van de Kanaries. "Ofwel lossen we dat als volwassenen op clubniveau op, ofwel is het oorlog."

"Vrije wil"

"Tja, andere clubs komen onze spelers ook halen. Er trekken jongens naar Monaco, naar Rijsel, naar Anderlecht. Wij willen gewoon de beste jeugd in KRC Genk", antwoordt Houben.

"Onze jeugdwerking telt nu 210 spelers, dat moeten de 210 besten zijn. Dat is geen gebrek aan collegialiteit, dat is de vrije wil van de spelers. Ze worden niet betaald hé, we kopen ze niet weg.

Als je nergens nog andere spelers kunt halen, dan kun je beter stoppen. Gaan we stoppen? Neen, dus wens ik u veel succes", aldus de voorzitter van Racing Genk.

Meer voetbalnieuws