KFC Eendracht Zoersel en gemeente bouwen samen voetballokalen

KFC Eendracht Zoersel en gemeente bouwen samen voetballokalen

KFC Eendracht Zoersel en gemeente bouwen samen voetballokalen

Print
Zoersel - Voetbalclub KFC Eendracht Zoersel zorgt samen met de gemeente Zoersel voor een primeur: ze bouwen een nieuwe voetbalinfrastructuur én een grote zaal voor de plaatselijke verenigingen, met een ruwbouw geplaatst door leerlingen van VITO Hoogstraten.

“Voetbalclub KFC Eendracht zit al een tijdje te krap en had dus dringend nieuwe gebouwen nodig”, licht projectverantwoordelijke Rudy Broeckaert van de voetbalclub toe. “De club heeft op de Kievitheide een veel te krappe en verouderde kantine, twee voetbalvelden en een klein oefenveldje. Met vier seniorenploegen en 19 jeugdploegen snakt de voetbalclub naar uitbreiding. Om dat doel te realiseren vonden we een goede partner in de gemeente Zoersel.”

Concreet gaat het om vier nieuwe voetbalvelden, een ruime parking, een tribune en een kantine met kleedkamers voor de club. Daarnaast komt een grote zaal met opslagruimte, waarvan alle verenigingen - in overleg met de gemeente - gebruik mogen maken.

De burgemeester evalueert: “Dit unieke samenwerkingsproject verloopt bijzonder constructief. Het resultaat is een vruchtbaar partnerschap waar zowel de voetbalclub als de Zoerselaars wel bij vaart.” Het verenigingsleven in Zoersel heeft namelijk nood aan een grote polyvalente zaal, want er is er momenteel maar één: sociocultureel centrum het Zonneputteke.

U kan meer lezen over deze samenwerking in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Foto: W&F

Jan Vorsselmans

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio