"De Wever doet Di Rupo ultiem voorstel"

De Wever doet Di Rupo ultiem voorstel

"De Wever doet Di Rupo ultiem voorstel"

Print
Voor woensdagmiddag zal koning Albert II geen initiatief meer nemen om uit de politieke impasse te geraken. Ondertussen zou N-VA-voorzitter Bart De Wever een ultiem voorstel gedaan hebben aan PS-collega Elio Di Rupo.

In de loop van de ochtend ontvangt de vorst enkele nieuwe ambassadeurs die hem hun geloofsbrieven zullen overhandigen. Op het politieke front blijft het zeker tot de middag windstil op het paleis. Of er dan in de loop van de namiddag een initiatief komt, is ook nog onduidelijk.

De koning ontving de voorbije dagen de voorzitters van de zeven partijen die tot nu toe onderhandelden over een communautair akkoord en - voor het eerst sinds de verkiezingen van juni vorig jaar - ook de voorzitters van de liberale partijen Open Vld en MR. Hoofdrolspelers Di Rupo en De Wever gingen als laatste langs bij de koning.

Liberalen

Bart De Wever was dinsdagavond te gast in OC 't Zonnerad in Zonnebeke. Daar gaf hij eerst een voordracht en nam dan nog de tijd om te antwoorden op vragen uit het publiek. Volgens Laurent Hoornaert, OCMW-raadslid voor Open Vld in Poelkapelle, heeft De Wever enkele straffe uitspraken gedaan in Zonnebeke. "Ik heb Elio Di Rupo ultiem voorstel gedaan" en "Met liberalen moet het vooruit gaan, twee weken maximum", zou hij daar gezegd hebben.

.

Nu in het nieuws