Politie neemt 90 auto's per maand in beslag

De politie legde dinsdag beslag op twee wagens zonder verzekering. Zoiets is dagelijkse kost in de stad. Per maand legt de politie beslag op zo’n 90 wagens.

De Antwerpse politie zette dinsdagvoormiddag op de Noordersingel een camerawagen in die nummerplaten kan scannen. Het voertuig scande 1.907 voertuigen, en de camera detecteerde 17 wagens: 14 zonder geldig schouwingsbewijs, twee niet verzekerde voertuigen en een Duitse Mercedes met een ongeldige transitplaat. De politie legde beslag op de niet-verzekerde voertuigen. Degenen die niet in orde waren met het schouwingsbewijs, kregen een boete en moeten hun voertuig later ter controle aanbieden.

Takelen naar Duitsland

Voor de Duitse bestuurder was een speciale behandeling weggelegd. Hij moest zijn voertuig achterlaten of het laten takelen. Hij koos voor het laatste en een takelwagen bracht het voertuig tot aan de Duitse grens. Kostprijs ongeveer 400 euro.

De politie van Antwerpen heeft twee wagens met camera’s die nummerplaten kunnen scannen. De voertuigen worden geregeld ingezet, en dat merken de takeldiensten in het Antwerpse.

Volgens hen neemt de politie gemiddeld drie wagens in beslag per dag, vooral wagens zonder verzekering. Op de parkeerterreinen van de takelfirma’s staan naar schatting een paar duizend wagens te wachten tot de eigenaar geldige verzekeringspapieren kan voorleggen.

Foto: BFM

Alex Kestens

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio