Bestuurlijke crisis nog lang niet bezworen op het Kiel

Bestuurlijke crisis nog lang niet bezworen op het Kiel

Bestuurlijke crisis nog lang niet bezworen op het Kiel

Print
Vanavond begint Germinal Beerschot tegen Charleroi aan een zware degradatiestrijd. De hoogste tijd om de rangen te sluiten en met zijn allen op het sportieve te focussen. Niet zo op het Kiel. Alle andere berichten ten spijt duren de intriges en de (financiële) onzekerheid er onverminderd voort. Een insider: “Ik zie dit heel somber in.”

Eind 2010 leek de crisis op het Kiel de kop ingedrukt toen werd meegedeeld dat de nieuwe investeerder Patrick Vanoppen en de clan rond erevoorzitter Jos Verhaegen een princiepsakkoord hadden bereikt over een aandelenoverdracht. Vanoppen zou zo uiterlijk half januari de en enige echte grote baas worden.

Transfers

Twee maanden na dat akkoord blijft van het verhaal van peis en vree nog bitter weinig over. Zo lijken voorzitter Kesters en technisch directeur Gunther Hofmans nog steeds op voet van oorlog te leven. Getuige daarvan het feit dat Hofmans niet niet op de hoogte was van de recente transfers van Kabananga en Rnic.

Maar ook een niveau hogerop, bij bestuurders en aandeelhouders, blijkt de rust helemaal niet weergekeerd. Alle partijen – zowel in het kamp-Vanoppen als het kamp-Verhaegen – houden sinds Nieuwjaar de lippen op mekaar. Interviews geven ze niet meer; ook op dit verhaal wilde Vanoppen dinsdag niet reageren.

Kritiek op Vanoppen

Van de aandelenoverdracht waardoor Vanoppen voor ruim 99% eigenaar van de club zou worden en Verhaegen definitief van het toneel zou verdwijnen, is voorlopig weinig terechtgekomen.

Ook de stijl en de drijfveer van Vanoppen leken velen binnen de club tegen de borst te stuiten. Off-the-record wordt gezegd dat hij onrealistische ambities heeft, lichtzinnig te werk gaat en dat hij een machtswellusteling is.

Zo groot is de bezorgdheid dat binnen Germinal Beerschot stilaan rekening wordt gehouden met een scenario waarbij Vanoppen straks toch niet met centen over de brug komt en de club in een nog grotere impasse zal belanden. Alle blikken zullen dan toch weer richting Jos Verhaegen gaan. Maar of die nog zin heeft om terug een rol te spelen binnen de club is maar zeer de vraag.

Naar verluidt plant een groot deel van het bestuur op te stappen als Vanoppen zijn plannen doorzet en het tot nieuwe grote man schopt op het Kiel.

Intussen dreigt het degradatiespook aan de poorten van het Olympisch Stadion.

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen

Meer voetbalnieuws