Slagerij Goeminne verhuist tijdelijk naar Reyndersstraat

De beenhouwersgasten en winkelpersoneel van slagerij Goeminne hebben plaatsgemaakt voor werklui met voorhamer en drilboor. Het hele interieur van de zaak is inmiddels gesloopt. Goeminne zelf is verhuisd naar de Reyndersstraat.

De klanten kunnen nu net om de hoek terecht voor vlees en gerechten. “Het is maar tijdelijk, hoor”, stelt eigenaar Marc Goeminne (45) ons gerust. “Onze winkel in de Hoogstraat was aan vernieuwing toe.” Als alles volgens plan gaat, kan Marc over zes weken opnieuw op volle toeren draaien in de Hoogstraat. Voor de overgang van de Hoogstraat naar het tijdelijk winkeltje moest Goeminne maar één dag sluiten. Een klein wonder, maar dat lukte vooral dankzij een strak georganiseerd plan.

“Mijn vader is de slagerij begonnen in 1965 en is dus even oud als ikzelf”, zegt Marc. “Eerst in nummer 23 en later op onze huidige plek op nummer 15.” Marc staat als sinds zijn 16 jaar in de beenhouwerij. Tien jaar geleden overleed zijn vader. “Hij inspireerde zijn broers om ook in het vak te gaan”, weet Marc. “Zij hebben nog steeds een slagerij in Hoboken en Mortsel die ze samen met hun kinderen uitbaten.” De ingrijpende verbouwingen die Marc doorvoert, waren volgens hem nodig. “De sector evolueert heel snel. Tegenwoordig moet je als beenhouwer meer dan enkel vers vlees verkopen”, legt hij uit.

Foto: Bert Hulselmans

IPAS

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio