Kwart onderwijs merkt lichamelijk geweld op het werk

Kwart onderwijs merkt lichamelijk geweld op het werk

Kwart onderwijs merkt lichamelijk geweld op het werk

Print
Bijna een kwart van werknemers uit het onderwijs en de zorgsector werden het afgelopen jaar op het werk geconfronteerd met lichamelijk geweld. Zes jaar eerder had maar 15% daar last van, zo blijkt uit een onderzoek van de Stichting Innovatie en Arbeid.

De stichting vroeg in een enquête hoe dikwijls werknemers de afgelopen twaalf maanden op het werk geconfronteerd werden met pesten en ander geweld.

Voor pesten is er de afgelopen jaren weinig veranderd. In 2004 gaf 14,4% van de werknemers aan ermee te maken hebben gehad. In 2010 was dit 14,2%.

Andere ongewenste zaken zijn dan wel toegenomen. Het percentage werknemers dat met lichamelijk geweld geconfronteerd werd steeg van 5,4% tot 7,5%. Het percentage dat met ongewenst seksueel gedrag te maken had, nam toe van 2,1% tot 3%.

De belangrijkste risicogroep komt uit de zorg- en onderwijswereld. 24% werd in 2010 geconfronteerd met lichamelijk geweld, 6,9% met ongewenst seksueel gedrag en 16,9% met pestgedrag. Zes jaar eerder waren ze met repsectievelijk 15,7%, 3,8% en 6,9% nog geteld.

JVG

.

Nu in het nieuws