Gemeenteraad keurt plannen voor nieuwe brandweerkazerne goed

Gemeenteraad keurt plannen voor nieuwe brandweerkazerne goed

Gemeenteraad keurt plannen voor nieuwe brandweerkazerne goed

Print
Duffel - De gemeenteraad van Duffel heeft de plannen, het lastenboek en de raming voor de bouw van een nieuwe brandweerkazerne goedgekeurd.
De brandweerkazerne wordt zoals bekend langs de Spoorweglaan gebouwd en zal 6,1 miljoen euro kosten. Aan de plannen, zoals brandweercommandant Chris Serneels ze in september 2009 voorstelde, is maar weinig veranderd.

"Onze nieuwe brandweerkazerne zal drie bouwlagen tellen. Op de gelijkvloerse verdieping komen kleedkamers, sanitair, een wachtruimte en natuurlijk de stalplaatsen voor onze voertuigen. Op de eerste verdieping is er plaats voor onder meer de seinkamer en drie slaapkamers. Hiermee anticiperen we op de brandweerhervorming, waarbij het zou kunnen dat er ook 's nachts een permanentie moet zijn. De derde verdieping bestaat uit kantoren, de crisiscel, een polyvalente zaal en een keuken", zegt Chris Serneels.

Gezien de slappe ondergrond wordt de ovaalvormige kazerne gebouwd op in totaal 146 funderingspalen. Er komen eveneens een conciërgewoning en lokalen voor het Rode Kruis. De totale vloeroppervlakte bedraagt ongeveer 3.700 vierkante meter. Een groot deel van het plat dak is een extensief groendak.

"Nu de gemeenteraad het dossier heeft goedgekeurd, kunnen we de stedenbouwkundige aanvraag indienen. Daarna volgt via een openbare aanbesteding met Europese bekendmaking. We hopen dat de aannemer na de bouwvakantie kan beginnen. De uitvoeringstermijn bedraagt 210 werkdagen, ongeveer een jaar dus. Dat betekent dat het de bedoeling is om in oktober 2012 naar de nieuwe brandweerkazerne te verhuizen", berekent Chris Serneels.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio